Западът трябва да поиска от украинския президент Володимир Зеленски да разработи

...
Западът трябва да поиска от украинския президент Володимир Зеленски да разработи
Коментари Харесай

Лавров: Зеленски да изработи формула за руснаците в Украйна

Западът би трябвало да изиска от украинския президент Володимир Зеленски да създаде формула за това по какъв начин Киев вижда ситуацията на руснаците и другите национални малцинства в страната.

Това съобщи министърът на външните работи на Русия, Сергей Лавров, в изявление за списание " Международная жизнь “/The International Affairs.

Лавров означи, че Русия непрекъснато следи нови старания за " подчертаване “ на Зеленски на интернационалната сцена.

" Защо западните импресарии не го помолят обществено да показа на международната общност друга " формула “ за това по какъв начин днешният Киев вижда ситуацията на руснаците и другите национални малцинства в страната си? “, предложи съветският външен министър.

Според него сходна формула ще помогне на доста страни от Глобалния Юг да схванат по-добре какво се случва в Украйна, когато построяват своите позиции, цитира " Фокус ".

Парадоксално, в същото време Москва продължава да нанася удари в региони с рускоговорящи украински жители.

Милиони руснаци имат близки в подложената на бомбардировка Украйна.

Украинското посолство в Израел в петък призова правителството да даде помощ на еврейската общественост в Одеса, защото градът става все по-честа цел на съветски офанзиви, написа " Таймс оф Израел ", съобщи Българска телеграфна агенция и Факти.

Русия удря Одеса и околния район, откакто Москва се оттегли от договорката за зърно предишния месец, която позволяваше износът на зърно от Киев през Черно море да продължи макар войната.

Миналата седмица офисите на Hillel International, организацията за живот в еврейския кампус, претърпяха вреди при ракетна офанзива.

" Еврейската общественост в Одеса продължава да страда значително от съветските офанзиви - израелското държавно управление би трябвало да се разсъни! " се споделя в изказване на посолството, призоваващо Израел  " да не изоставя вашата общественост в миг на потребност ".

" Както всички жители на Одеса, еврейската общественост също е засегната значително от тези офанзиви. Въпреки тежката обстановка, водачите на общността не престават самоуверено да направляват своя народ, осъзнавайки, че образованието на децата им не може да бъде спряно ", споделиха от посолството.

Одеският равин Ейбрахам Волф беше представен от посолството, като назова еврейската общественост в града " фар на вяра " заради нейната " резистентност и единение ".

" Сред руините и страха ние продължаваме да укрепваме нашите институции, да храним нашите хора и да образоваме нашите младежи. Защото знаем, че в такива времена на рецесия ние не сме просто оживели, а носители на вяра и последователност ", сподели Волф в изказването.

Одеса имаше една от най-големите концентрации на евреи в Европа, които съставляваха около една четвърт от населението преди поредност от погроми през 19-ти и началото на 20-ти век.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски, който е евреин, от време на време употребява опасността от вреди на украински еврейски обекти, с цел да сплоти международните евреи към военните старания.

Израел поддържа проукраински ограничения на Организация на обединените нации, включително необвързваща резолюция за първата годишнина от войната, която приканва Русия да приключи военните дейности в Украйна и да изтегли силите си.

Въпреки че Израел дава филантропична помощ на Украйна, страната поддържа строга политика да не дава военна помощ, в това число системи, които биха помогнали за прихване съветски ракети и офанзиви с дронове.

Тел Авив обаче работи с украинците по система за ранно предупреждение за ракети, основана на опитът на Израел след години ракетни офанзиви.

Смята се, че повода за решението на Израел да не доставя военна помощ на Украйна е стратегическата нужда на Израел да резервира свободата на интервенции в Сирия, където въздушното пространство значително се управлява от Русия. Израелски публични лица също показаха боязън, че напредналата военна технология може да попадне в ръцете на врага и се позоваха на рестриктивните мерки на производството и доставките.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР